Een paar dagen stil – Dag 16-19

22 t/m 25 november 2020

Even een paar dagen radio stilte. Dat hadden we beide denk ik echt even nodig.
Ik zeg met regelmaat hier thuis dat Sleipnir niet voor zichzelf kan zorgen als ik dat ook niet doe. De afgelopen weken heb ik dit zo goed mogelijk geprobeerd te doen, maar de laatste dagen was het er een beetje bij ingeslopen. Dus maandag kreeg ik hem op mijn bord en niet op een harde manier, maar op de meest zachte eerlijke manier die ik voor mezelf kan bedenken. Ik werd er aan herinnerd door iemand op de kliniek die het aan me zag en zei letterlijk mijn woorden. “Hij kan niet voor zichzelf zorgen als jij dat ook niet doet!” Very, very true.

Sleipnir had maandag een terugval, eigenlijk na een erg mooie stijgende lijn en een goed weekend. Hij had echt zo’n buikpijn, kwam er niet uit, niet met rust, niet met wandelen. Uiteindelijk heeft Julie (de behandelend arts) hem na een paar uur toch een darmverslapper, zonder pijnstilling gegeven en ik ben naar huis gegaan. Ik was gewoonweg echt te moe die dag, mijn emoties zaten hoog en de boodschap van Edith erbij zorgde ervoor dat ik echt even voor mezelf moet kiezen. Dus dat heb ik dus ook gedaan. Thuis eerst alle staande afspraken waar ik onderuit kon komen afgezegd en daarna lekker de pownie kolonie gaan uitmesten.

Sinds zondag is Vakning bij ons komen wonen. Een lieve, grappige, gevoelige merrie van iemand die ik al meer dan 10 jaar ken. Misschien denken sommige van jullie nu, uhm wat een timing? Sleipnir op de kliniek, paard erbij. Handig!? Ik denk dat ik deze keuze goed overwogen gemaakt heb, om juist voor meer rust te zorgen als Sleipnir straks naar huis mag. Het zou het fijnste zijn als hij gewoon lekker met mijn zijn Lóa kan staan en zich niet druk hoeft te maken over wat Pjakkur allemaal doet. Maar ja Pjakkur alleen zetten vind ik geen optie voor meerdere dagen, cq langere tijd en een 4e paard erbij stond al op de planning. Toen stond daar in eens de oproep voor een stallingsplekje voor Vakning. Ooooh dat zou nog wel eens een hele goede match kunnen zijn voor mijn mini kudde en het baasje ken ik natuurlijk al. En nu woont ze hier en hoe het gaat? Boven verwachting goed! Pjakkur heeft een vriendin, al gelijk de volgende dag stonden ze samen eten. En Lóa vindt het ook wel prima, zo lang ze maar weet dat dat zij de leidende merrie is. Echt fantastisch om te zien hoe het gaat en hoe erg Vakning zich al thuis voelt bij ons in de kudde. Nu kan ik straks, als Sleipnir terug komt, de track en de paddocks opsplitsen in 2 tweetallen. Sleipnir kennende geeft dit meer rust. Hij is doorgaan het paard dat zich niet druk maakt over wat er aan de andere kant van de draad gebeurd en pas gaat bazen als het bij hem in de kudde staat.

Anyway terug naar Sleipnir. Dinsdag ging ik een beetje met een brok in mijn maag naar de Lingehoeve, hoe zou het met hem gaan, is hij op geknapt. Had Julie inmiddels al gesproken en die vertelde dat hij geen koliek aanval meer had gehad, niet was gaan liggen e.d., maar nog wel wat timide was. Toen ik aankwam op de Lingehoeve was ik eigenlijk verbaasd van hoe goed het ging met hem en hij zich zelf eigenlijk wel goed herpakt had. Zag wel aan hem dat hij moe was, maar ik had hem oprecht slechter verwacht.
Gezien ik zelf zo moe ben heb ik mijn bezoek wat korter gehouden en wat minder gedaan. Dat is ook wel oké voor een keertje 😘

Woensdag eind van de ochtend stond hij lekker hooi te knabbelen en was blij dat ik er was. Stond gelijk klaar om samen naar de paddock te gaan en was gewoon best wel erg op weg Sleipnir! 🥳 Julie kwam nog even verslag doen en vertelde dat ze begonnen zijn met de aanpak van de horzellarven, ze houden hem goed in de gaten, maar verwacht niet zoveel problemen. Zijn lichamelijke reactie, plus een eind scopie moeten gaan uitwijzen hoe het ermee staat.

Dus al met al goede berichten. En met mij? Ik heb ook weer wat energie en sta weer in verbinding met mezelf. Een paar dagen radiostilte doet soms echt wonderen.

 

Maandag niet zo fit

Dinsdag al veel beter 

Vakning woensdagochtend

Login

Lost your password?